OM OSS

Den opprinnelige Sportsklubben Spring (Kragerø) var en av flere fotballklubber i Kragerø i 20-30-årene (sammen med bl.a. Turn og Fremad) og ble i sin tid slått sammen med disse rett etter krigen til å bli dagens Kragerø IF da idretten i Kragerø ble konsolidert etter 5 år med liten, eller ingen virksomhet under okkupasjonen. Sportsklubben Spring (Kragerø) ble opprettet rundt 1925 og hadde hovedsaklig tilhold i Havna/Smedsbukta i Kragerø, hvor klubbens spillere og supportere møttes på Cafe "Børsen" før og etter kamper. 

Klubben ble regionsmester i Agder i 1933, og spilte samme år mot et sterkt lag fra Odds BK i NM (tap 1-4). I 30-årene var lokaloppgjørene i Kragerø, spesielt mellom Spring og Turn, store begivenheter som samlet godt over1000 tilskuere. Spring-navnet hadde en liten gjesteopptreden i fotballen i Kragerø igjen på slutten av 70-tallet, før Sannidal IL ble etablert og tok over aktivitetene i denne klubben.

Dagens SK Spring 08 ble opprettet 15.12.2008 under navnet Fotballklubben Spring Kragerø med mål om å være en alternativ fotballklubb i Kragerø som kunne samle de ulike lokale klubbene til en felles satsing. Klubben hentet sin tradisjon og kjerneverdier fra det opprinnelige Spring (Kragerø). Klubben skiftet navn til Sportsklubben Spring 08 i 2012, dels for å komme tilbake til det originale navnet og dels fordi klubben vedtok å åpne for å innlemme flere sportsarter enn fotball. Vi ønsker blant annet å kunne tilby aktiviteter i andre idretter enn de øvrige idrettsklubbene i kommunen, blant annet ved at vi nå bygger opp en innebandyavdeling i klubben.

Flere av medlemmene i dagens SK Spring 08 er etterkommere av opprinnelige Spring-medlemmer, og de fleste har tidligere vært medlemmer i Kragerø IF eller en av de andre lokale klubbene i regionen - noen er det ennå gjennom funksjoner som trenere for breddelag, styrefunksjoner e.l. Det er ikke noe mål for oss at våre medlemmer skal si opp medlemskap i andre lokale foreninger, tvert imot ser vi fordeler ved at våre medlemmer også bidrar inn mot de andre klubbene.

Man kan derfor kanskje si at dagens SK Spring 08 har brutt ut av Kragerø IF og gjenopptatt aktivitetene i Spring (Kragerø), men det er ikke i dag noe vondt blod mellom klubbene og målet for SK Spring 08 er fortsatt et samarbeid mellom de uilke klubbene i Vestmardistriktet.


SK Spring 08 bidrar også inn mot breddeavdelingene i de andre klubbene i Kragerø, blant annet ved å gi utstyr til ungdomsavdelingene i disse. 

sk spring 2.png